Friday, March 2, 2007

Finns det en Israel bortom?

Israel kan mycket väl vara en form av halalporr, materialisering av ett starkt sexualiserat andligt tillstånd. Hittills har motståndsorganisationerna rättfärdigat sitt (i och för sig folkrättsligt legitima) militära angrepp mot mål i "Israel" med diverse religiösa motiv. Åtminstone internt. Externt är det fråga om en strikt politisk konflikt över ett landområde som judiska inkräktare tagit över med list, våld och ännu mer våld. Och en stor portion arabiskt svek. Det är ju inte lätt att uppbåda det mod som krävs för att rå på en mäktig och väl befäst fiende, samtidigt som motståndet motarbetas från alla håll och kanter. I västerländsk propaganda är angrepp mot judiska mål i "Israel" bland de värsta dödssynderna. Det är både emot "Islam" och "internationell lag".

I samma västmedier är angrepp på irakiska mål, inklusive självmordsbombning av civila mål, både religiöst och politiskt legitima. Shia-muslimer räknas enligt sunnitiska wahabiter och salafister inte till muslimer (och deras blod är halal). Under Saddams tyranniska styre och de västliga sanktionerna var det just shia-muslimerna som led värst. Och ännu idag kan västländerna - med USA i spetsen - inte förlika sig med tanken att Irak ska styras demokratiskt. Baath-anhängare och wahabiter (som t o m föraktas av Iraks sunnitiska befolkning) ska till varje pris få sina krav tillgodosedda och den omgivande arabvärldens oro stillas. Som om det är Iraks fel att ha en folkmajoritet med samma religiösa tro och mål som grannen i öst. Irak var ju i långa tider en del av Iran och det vi idag känner till som Irak uppstod under den iranska eran. Babylon, assyrien och annan förhistorisk tid före den persiska erövringen saknar egentligen reell betydelse i Irak. En muslimsk irakier kan gärna inte se sig som arvtagare till Aad, Thamud, Lot och folk som väckte Guds vrede och gick under för sin trolöshet och rabiata fientlighet till Gud och profeterna. Kanske är det därför västerländska politiker och medier inte räknar shia-muslimer ens som människor. De kan springa Irans ärende, istället för att springa "Baal-partiers" nu när Baath-partiet fallit.

Att Iran inte räknas, det vet vi. Vreden är stro och outsinlig bland Baaldyrkarna. De nöjer sig inte med mindre än Irans totala undekastelse. Iran getaltar det ljus som mörkrets makter hoppades bli. Därför är det så lätt för militärer och analytiker att öppet kräva kärnvapenbombning av Iran för att undanröja "hotet från iranska järnvapen". Hade det inte varit för ayatollah Khameneis löfte om massiva motangrepp i händelse av angrepp mot Iran och varningar om världsekonomins kollaps från "mammons här" så hade världsbranden varit lös. Men krigshundarna i Washington och Tel Aviv, och deras efterföljare i London, Paris och Berlin har på nytt låtit världen att förstå Irans centrala roll för världens framtid.

Men Paletinaproblemet kvarstår. Deras land är stulet, de är trötta på både judar och araber. Jag undrar om en palestinsk stat botar deras problem eller smärta. Vad hjälper det att få en palestinsk stat av samma makter som en gång lovade bot den till tjuvar som deformerade den vackra bruden till en ful och förfärlig häxa ? De söker efter en annan värld, där de slipper se sionist-judiska ansikten och andra Baal-dyrkare.

No comments: