Wednesday, March 14, 2007

"Palestina är inte längre något problem"

Filmen 300 heroiserar de spartanksa försvararna av Athen mot den persiska hären. En här som bestod av folk från olika delar av den då civliserade värld som lydde under det iranska imperiet, babylonier, finicier, egyptier och t o m abessinier i leopardskinn. Men filmen framställer den iranska miljonarmén som en hord av blodtörstiga ociviliserade bestar, som dessutom inte klarar sin uppgift.

http://www.moviezine.se/filmsidor/300.shtml


Och medan filmen visas på amerikanska biodukar och EU:s Solana åker till Libanon för att hejda den demokratiska processen i landet, redogör finicierna från Hezbollah för den persiska härledningen, varför slaget om Athen är avgjort och hur nära seger Iran egentligen är.

http://switch5.castup.net/frames/20041020_MemriTV_Popup/video_480x360.asp?ai=214&ar=1397wmv&ak=null

Det är en ganska intressant och övertygande modell som Hezbollah representerar. Libaneserna utkämpar Irans krig mot västvärldens judiska koloni och om kriget är avgjort till Irans fördel är det läge att marschera in i Palestina. Ungefär som när Kung Cyrus marscherade fredligt in i Babylon. Sedan kan Iran skicka judarna till deras Jerusalem (Europa) för att bygga templet.

I övrigt har Hezbollah-representanten rätt om EU:s förvirrade intryck. EU vet inte vad den ska ta sig till. Däremot tycker jag inte att USA ska lämna området. Islams seger är endast möjligt om den arabiska sunni-fundamentalismen, alltså djahelismen i arabisk tappning, krossas och fråntas allt inflytande från religion, politik, kultur och samhälle. Tills dess behövs USA som en sorts gisslan i området för att komma åt islams inre fiender. Det ska inte finnas någon framtid för Saddam-klubben i regionen. Allt annat än en total (politisk) underkastelse av arabstaterna under Iran och fullt införande av persiska (farsi) som riksspråk är att betraktas som oacceptabelt. Det är först då vi kan prata om islams seger. Och om segrarnas seger.

No comments: